mobile-header-start-icon-ilustratie-pictograma
Start Group
Start Group

Alimentarea cu carburant, mai la îndemână ca oricând

START Group a avut parte de un proces complex și complet de branding atât pentru compania-mamă, cât și pentru sub-brandurile START Benzinării, InstaCard și OptiMAX GPL.

START Group înglobează benzinăriile START, cardul de flotă InstaCard și carburantul aditivat OptiMAX GPL, astfel că cea mai mare provocare pentru noi a fost să creăm câte o identitate distinctă pentru fiecare dintre acestea, dar care să aibă totuși multe puncte comune și să creeze un sentiment de unitate bine definit.

Benzinăriile START, un nou jucător pe piața carburanților din România, se poziționează ca o benzinărie express în cadrul căreia șoferii găsesc strictul necesar pentru călătorie. Produsele oferite de către aceasta sunt unele de calitate premium la un preț avantajos.

Rezumat

  • Brand design
  • Strategie de brand
  • Website
  • Social media
  • Copywrite
  • Print production
start-instacard-logo
start-group-instacard
statie-de-benzina-start

Provocarea

Cea mai mare provocare a fost să introducem publicului larg noul concept de benzinării express, amplasate în parcările centrelor comerciale. Astfel, am construit întreaga comunicare de brand în jurul ideii de „la îndemână”, care să exprime în același timp și încredere, subliniind mereu avantajele pe care le aduce acest concept și beneficiile pe care le oferă șoferilor.

În comunicarea de brand am utilizat iconografia prin realizarea de ilustrații reprezentative și sugestive pentru fiecare segment de piață. Acestea au avut aplicabilitate atât în mediul online, cât și offline.

  • icons-2
  • statie-economica
poster-start

Website

Paginile web dezvoltate utilizează iconografia ca mijloc de comunicare, facilitând comunicarea către publicul țintă. Astfel, paginile sunt prietenoase, fără a se îndepărta însă de caracterul corporatist al companiei. Vezi mai multe pe Plin de avantaje și Instacard.

  • instacard-website
  • plindeavantaje-website

Rezultate

Lanțul benzinăriilor START numără în prezent puțin peste 20 de stații în întreaga țară, mai multe stații fiind în plin proces de construcție. Obiectivul START Group este de a dezvolta 80 de benzinării și 200 de stații GPL funcționale, pe întreg teritoriul României.
Rainfall se implică activ în acest proces prin implementarea de campanii naționale și locale, menite să crească notorietatea brandului și încrederea șoferilor cu privire la produsele și serviciile furnizate de acesta.